Retete - Pizza Mia Tonda
Ești în pană de idei? Inspiră-te din rețetele DonFabrizio pentru Pizza Mia Tonda
Vegetariana Campagnola
Asezati sosul de rosii pe suprafata pizza, adaugati toate legumele dupa gust si placere si puneti in partea cea mai de jos a cuptorului pe un gratar cu cuptorul preincalzit la putere maxima, cu ventilatia activata daca este disponibila. Se tine la cuptor 5 minute sau dupa gust.
Cartofii fierti, porchetta si rosii uscate
Asezati cartofii fierti taiati cubulete medii, rosiile uscate, porchetta si mozzarella pe o pizza romana rotunda si coaceti in partea cea mai de jos a cuptorului preincalzit la putere maxima cu ventilatia activata, daca este disponibila. Se tine la cuptor 5 minute sau dupa gust.
Margherita: rosie, mozzarella, busuioc, ulei de masline extravirgin
Întindeți sosul de roșii pe toată suprafața blatului folosind o perie de silicon. Coaceți blatul cu rosie aproximativ 5 minute, apoi adaugați mozzarella si terminati de gatit. Scoateți din cuptor, adaugați un strop de ulei de măsline extravirgin și o frunză proaspătă de busuioc.
Marinara: rosie, usturoi, oregano, ulei de masline extravirgin
Intindeti sosul de rosii pe toata suprafata blatul folosind o pensula de silicon, fiind o pizza fara mozzarella, adaugati mai mult sos decat Margherita. Se pune usturoiul tocat marunt si se caleste aproximativ 5/7 minute. Scoateți din cuptor, adaugați un strop de ulei de măsline extravirgin și o presarați din belșug oregano.
Vegetariana: mozzarella, dovlecel, vinete, ardei, rosii cherry, parmezan ras, ulei de masline extravirgin
Pune o cantitate buna de mozzarella pe baza si adauga amestecul vegetarian in functie de cantitatea pe care o preferi. Deasupra se mai adauga putina mozzarella si o stropire de parmezan ras si se fierbe aproximativ 7 minute. Pentru cele mai bune rezultate, faceți ultimele 2 minute de gătit cu ușa cuptorului cu tiraj.
Prosciutto e funghi: mozzarella, şuncă fiartă, mozzarella, ciuperci champignon
Intindem sosul de rosii pe toata suprafata pinsei folosind o pensula de silicon, adaugam sunca fiarta maruntita in bucatele mari, mozzarella si la final ciupercile champignon si dam la cuptor pentru aproximativ 7 minute. Din cuptor se adauga patrunjel tocat si un strop de ulei de masline extravirgin.