Retete - Du' Pinse
Ești în pană de idei? Inspiră-te din rețetele DonFabrizio pentru Du’Pinse
Pinsa cu porchetta si sos pecorino
Pune mozzarella pe pinsa romana si gateste 5 minute asezand-o pe gratarul din partea cea mai de jos a cuptorului pe care l-ai preincalzit la putere maxima cu ventilatie, daca este disponibil. Adăugați salata în pinsa, aranjați porchetta și apoi terminați de asamblat adăugând sosul pecorino.
Pentru sosul pecorino urmați această procedură:
se pune smantana, laptele si pecorino ras in cantitati egale intr-o cratita si se topesc la foc mic. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Dacă doriți, puteți adăuga și piper negru măcinat fin.
Pinsa Dolce Tiramisù
Pune niște zahăr pe o bază de Du’ Pinse și gătește la cuptor 3 sau 5 minute, punându-l pe grătarul din partea cea mai de jos a cuptorului pe care l-ai preîncălzit la putere maximă cu ventilație, dacă este disponibil. Lăsați baza să se răcească bine înainte de a continua cu asamblarea ingredientelor.
Pregătește o cremă de Tiramisu după rețeta ta preferată sau una pe care o găsești pe web. Puneți topping de ciocolată pe pinsa și apoi adăugați biscuiții mărunțiți manual. Acoperiti toata suprafata pinsei cu crema Tiramisu pe care ati pus-o in prealabil intr-o punga de patiserie cu duza stea. Se presară cu cacao amară și se decorează cu toppingul de ciocolată după gust.
Margherita: rosie, mozzarella, busuioc, ulei de masline extravirgin
Întindeți sosul de roșii pe toată suprafața mânerului folosind o perie de silicon. Gatiti baza rosie aproximativ 5 minute, apoi adaugati mozzarella si terminati de gatit. Scoateți din cuptor un strop de ulei de măsline extravirgin și o frunză proaspătă de busuioc.
Marinara: rosie, usturoi, oregano, ulei de masline extravirgin
Intindeti sosul de rosii pe toata suprafata pinsei folosind o pensula de silicon, fiind o pinsa fara mozzarella, adaugati mai mult sos decat Margherita. Se pune usturoiul tocat marunt si se caleste aproximativ 5/7 minute. Scoateți din cuptor un strop de ulei de măsline extravirgin și o stropire generoasă de oregano.
Vegetariana: mozzarella, dovlecel, vinete, ardei, rosii cherry, parmezan ras, ulei de masline extravirgin
Pune o cantitate buna de mozzarella pe baza si adauga amestecul vegetarian in functie de cantitatea pe care o preferi. Deasupra se mai adauga putina mozzarella si o stropire de parmezan ras si se fierbe aproximativ 7 minute. Pentru cele mai bune rezultate, faceți ultimele 2 minute de gătit cu ușa cuptorului cu tiraj.
Prosciutto e funghi: mozzarella, şuncă fiartă, mozzarella, ciuperci champignon
Intindem sosul de rosii pe toata suprafata pinsei folosind o pensula de silicon, adaugam sunca fiarta maruntita in bucatele mari, mozzarella si la final ciupercile champignon si dam la cuptor pentru aproximativ 7 minute. Din cuptor se adauga patrunjel tocat si un strop de ulei de masline extravirgin.