Responsive Menu

Povestea Don Fabrizio

Il Guru della Pinsa

Sunt Fabrizio Sacchi și vreau să-ți mărturisesc despre cum am devenit “Guru della Pinsa”.

 

În 2016, un prieten și elev de-al meu, Francesco Disperso, din Torino (Italia), după ce a văzut fotografii cu pinsele mele într-un grup de Facebook, m-a sunat să îl învăț tainele succesului pentru Pinsa Romană. Pe atunci eram la Barcelona pentru deschiderea primei locații cu pinsa din capitala Cataloniei. Așa că l-am îndrumat telefonic, pas cu pas.

 

La scurt timp l-am vizitat și i-am perfecționat procedura. Francesco fiind un pizzar foarte bun, imediat s-a descurcat să aplice propriile cunoștințele la predarea mea și a început să vândă pinsa cu mare succes. Într-una din seri, pentru a răspunde la complimentele unui client, el a spus: <<Datorită maestrului Fabrizio Sacchi, am devenit atât de bun la Pinsa Romană, el este “il Guru della Pinsa”>>…

 

Întotdeauna răspund personal tuturor celor care mă abordează direct sau pe diverse rețele de socializare, îi ascult, îi sfătuiesc, îi ajut, le povestesc, le îmbunătățesc produsul și îi fac fericiți. Satisfacția lor este și prioritatea mea. Succesul lor este și împlinirea mea. Sprijinul meu este necondiționat pentru că iubesc calitatea și performanța.

 

Aceasta este povestea “il Guru della Pinsa”, care se sincronizează perfect cu pasiunea și dedicarea mea în ceea ce privește studiul, practica și popularizarea acestui uimitor produs, pe toate meridianele planetei.

 

De peste două decenii, am vizitat 4 continente în călătoriile mele și am îmbinat utilul cu plăcutul, inspirându-mă de fiecare dată din minunăția ori tipicul locurilor: Barcelona, Paris, Bristol, Praga, Almaty (Kazahstan), Shanghai, New York, Eugene (Oregon), Miami, Dubai, Riad (Arabia Saudită), Bremen, Bacău, București și toată Italia, de la nord la sud și de la est la vest.

 

În Barcelona am inventat Pinsa Barbecue cu carne de porc, provola afumată, ceapă caramelizată și sos hand-made de grătar.

 

În Abruzzo, pe Gran Sasso d’Italia, am creat o nouă pinsa cu numele meu (Pinsa Fabrizio), care conține cartofi prăjiți, mozzarella, cârnați și parmezan ras.

 

În Shanghai, am inventat Pinsa Imperiale cu crustacee bisque, creveti marinat, salată creață, brânză burrata și roșii cherry confit.

 

În Kazahstan, la Almaty, inventez pinsa cu fâșii din friptură de pui și ardei în coniac. La Riad, în Arabia Saudită, s-a născut pinsa curry cu sos de curry, mere și fâșii din carne de pui.

 

Toate rețetele mele le-am inventat în diverse călătorii, prin care exploram și descopeream ingredientele autohtone, proaspete, autentice.

 

Printre cele mai faimoase rețete proprii de Pinsa Gourmet le-am creat în orașul Diano Marina din Liguria (Italia):

  • Pinsa Norvegese care conține Philadelphia, rucola, somon afumat și piper roșu,
  • Pinsa Parmense cu cremă de bivoliță, valeriana, prosciutto crudo di Parma, roșii cherry confit, fulgi de parmezan și glazură balsamică.
  • În orașul Monte San Giusto (provincia Macerata, regiunea Marche, Italia) am inventat Pinsa Tiroleză cu cremă de brânză taleggio, rucola, speck și chimen.
  • Pinsa Shaker am creat-o la Genova și conține cremă de dovlecei, brânză locală Prescinseua, prosciutto cotto, rosii cherry confit!
    Și lista experimentelor și invențiilor culinare poate continua la nesfârșit, însă e cu mult mai atractiv ca această călătorie gurmandă să o facem împreună!

Cu poftă mare la delicioasa Pinsa, te salută,
Don Fabrizio

0

Nu ai niciun produs în coș.

No products in the cart.